Passos de la Unió Europea cap a la «Visió zero» en matèria de seguretat viària per a 2021-2030 Destacats

Les «Orientacions polítiques sobre seguretat viària 2011-2020» 10 van conformar el marc d'acció a escala de la UE en matèria de seguretat viària al llarg d'aquesta dècada, tenint en compte que la UE i els Estats membres comparteixen la competència en l'àmbit de la política sobre seguretat vial . Les Orientacions polítiques van establir l'objectiu estratègic de reduir les víctimes mortals d'accidents de trànsit en un 50% entre 2010 i 2020 i van proposar accions en set esferes prioritàries (educació i formació de conductors, compliment de les normes de trànsit, infraestructures viàries més segures, vehicles més segurs, tecnologies modernes, lesions i resposta d'emergència, usuaris vulnerables de la via pública).

El 2015, una avaluació intermèdia va concloure que la tasca de la UE en matèria de seguretat viària anava per bon camí en línies generals. L'acció a escala de la UE mostrava un valor afegit i probablement hagi accelerat el canvi, en particular als Estats membres amb uns nivells de seguretat viària relativament baixos. Es necessitaven esforços continus per assolir l'objectiu estratègic, atès que hi havia diverses accions que havien de finalitzar-se i sobre les quals calia fer un seguiment. No obstant això, les accions a escala dels estats membres presentaven un major potencial per aconseguir millores ràpides, per exemple, un millor compliment de les normes de trànsit, especialment les dirigides a les infraccions per excés de velocitat. A l'observar que les lesions greus no es reduïen tan ràpidament com les defuncions (en part perquè s'evitaven alguns morts, per exemple, gràcies a vehicles més segurs ia una millor atenció després dels accidents que elevaven les estadístiques sobre lesions greus), l'avaluació va suggerir que l'objectiu de reducció de morts podia veure complementat per un objectiu específic de reducció de lesions greus. Així mateix, ha recomanat prestar especial atenció a les mesures destinades als usuaris vulnerables de la via pública, així com a garantir la coherència amb altres objectius polítics especialment pel que fa a temes mediambientals, econòmics, sanitaris i socials.

En un estudi tècnic realitzat a principis de 201.812 es va actualitzar aquesta avaluació intermèdia i es va analitzar la varietat d'activitats que es van dur a terme al llarg de l' període estratègic. Es va destacar l'efecte esperat de les iniciatives de la UE relatives a la frenada avançat i antibloqueig per a motocicletes i a l'acompliment transfronterer de les normes relatives a les infraccions de trànsit, així com a sistema automàtic de trucades d'emergència (eCall). Però també es va assenyalar que moltes accions encara s'estaven duent a terme i probablement no mostrarien efectes importants abans de 2020, i que l'aplicació a escala dels estats membres era variable. En conclusió, en l'estudi es va trobar «un marge considerable per seguir desenvolupant els objectius, les metes i l'estratègia basada en proves en matèria de seguretat viària de la UE» com a part d'un enfocament general de l' «Sistema Segur». Es va recomanar fer més èmfasi «en la prevenció i mitigació de les defuncions i les lesions greus, així com en un marc de prestació inclusiu i en ampliar l'àmbit d'aplicació per ajustar-lo a altres objectius socials per tal d'augmentar les capacitats i la inversió en matèria de seguretat viària ». Així mateix, es va recomanar la creació de nous objectius intermedis destinats a la «Visió zero» i l'establiment de diversos indicadors clau de rendiment en matèria de seguretat viària a escala europea relacionats amb la prevenció de defuncions i lesions greus per proporcionar un punt de referència per a l'estratègia d'intervenció i l'execució.

Contacto

Estamos a tu disposición en la siguiente dirección:

  • Dirección: C/ Principe de Vergara, 13 7. 28001 Madrid

  • Email : Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  • Tel. : 915 774 113
    Fax:  915 772 959

© 2020 FAC-USO Illes Balears. Tots els drets reservats. Designed by Dioxinet.com

Please publish modules in offcanvas position.